Bez ograniczeń toleruje się zawilgocenie

Bez ograniczeń toleruje się zawilgocenie. Poza tym granice dopuszczalnych wad są następujące: owoców niedojrzałych, zielonych — nie więcej’ niż 4%, brunatnych lub szklistoczerwonych — 3%, zwiędniętych — 20%, z naskórkiem uszkodzonym mechanicznie — 15%, z uszkodzonym miąższem, popękanych i zgniecionych — 5%, lekko zapleśniałych — 3%, zgrudkowanych — 2%, zaparzonych — 2%, owoców jadalnych innych gatunków — 1%, zanieczyszczeń organicznych 0,5% i mineralnych — 0,2%, przy czym łączna zawartość owoców o niewłaściwej barwie, z uszkodzonym miąższem, zgrudkowanych, owoców innych gatunków i zanieczyszczeń nie może być większa niż 10,0%.

Witaj na moim serwisie! Znajdziesz tutaj informacje ze świata i rożne ciekawostki z przeróżnych dziedzin wiedzy. Jestem nauczycielem z zawodu i wiem jak ważna dla człowieka jest wiedza i rozwój. Jeśli podoba Ci się formuła moich wpisów to zapraszam do śledzenia strony na bieżąco!

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej: