Straty witaminy C są także znaczne

Straty witaminy C są także znaczne, chociaż zachowuje się ona lepiej niż w wielu innych owocach. Smak jarzębiny może natomiast ulec pewnej poprawie wskutek zmniejszenia zawartości kwasów organicznych, a przede wszystkim garbników. Wprowadzenie tej metody (po wypróbowaniu jej w naszych warunkach) umożliwiłoby dostarczanie jarzębiny także w okresie późniejszym, gdy zakłady przetwórcze nie są już tak zajęte przerobem owoców szybko się psujących. W ogóle należy dążyć do znacznie szerszego niż dotychczas użytkowania jarzębiny.

Witaj na moim serwisie! Znajdziesz tutaj informacje ze świata i rożne ciekawostki z przeróżnych dziedzin wiedzy. Jestem nauczycielem z zawodu i wiem jak ważna dla człowieka jest wiedza i rozwój. Jeśli podoba Ci się formuła moich wpisów to zapraszam do śledzenia strony na bieżąco!

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej: